Питки  Наан

Рецепта за Питки Наан - рецепта за традиционен индийски хляб. Просто следвайте нашата рецепта и всичко ще се получи :-)
5 5 4

Индийска кухня

Подготовка: 60 мин.

Готвене: 10 мин.

Порции: 6-7

Българска

Рецептата "Питки Наан" беше добавена на

1 коментар

Продукти

брашно 300 г
сол 1 ч. л.
суха мая 3 г
прясно мляко 125 мл топло
олио 1 с. л.
кисело мляко 4 с. л.
3 с.л. масло Ghee (краве масло)

• Маята се разтваря в топло мляко и се оставя настрани за около 5 минути.

• Добавя се киселото мляко и на етапи се пресява брашното.

• Омесва се еластично тесто като накрая се добавят солта и олиото.

• Оформя се на топка и се поставя в намаслена купа или плик.

• Покрива се и се оставя да втаса за 40 минути,

• Втасалото тесто се разделя на 6-7 части.

• Разточва се в овална форма с дължина 23 см и дебелина 1,5 см.

• Така разточените питки се поставят върху набрашнена дъска или хартия за печене, покриват се и се оставят за още 20 минути.

• В това време фурната се нагрява заедно с тавата в която ще се пекат питките до 230 С.

• Питките Наан се поставят върху нагорещената тава (аз пренесох заедно с хартията за печене) и се пекат около 10 минути или до златист цвят (зависи от фурната Ви).

• От 6 питки леко ми изгоряха 3, така че внимавайте да не изгорят.

• Горещите питки се намазват с Ghee (кр.масло).

Питките Наан могат да бъдат приготвени и с подправки по следната рецепта

Наан с подправки

Основно тесто

1 ч. л. смлян кориандър

1 ч. л. смлян кимион

1/2 ч. л. чили

• Тестото се омесва с подправките.

• След което питките Наан с подправки се приготвят по горната рецепта.


Бележки

** Рецепта за Питки Наан - рецепта за традиционен индийски хляб. Просто следвайте нашата рецепта и всичко ще се получи :-)